قایق رانی با قایقهای بادی از تفریحات و سرگرمیهای جذاب، بخصوص در روزهای گرم سال محسوب میشود. این نوع قایقها معمولا از مواد سبکی مانند پلی استر، پلی اتیلن یا پی وی سی تهیه شده و بدلیل وزن سبکی که دارند براحتی تحت تاثیر باد قرار میگیرند. با این حال یادگیری نحوه پارو زدن صحیح در قایق بادی از مواردی است که اهمیت بسیاری دارد. درواقع قایق رانی با این نوع قایقها نیازمند رعایت یکسری تکنیکها و تجربه است تا به بهترین شکل اجرا شود.
ازاینرو در این مقاله، به بررسی اصول پاروزدن صحیح قایق بادی خواهیم پرداخت. ابتدا نحوه باد کردن و استفاده از تجهیزات مناسب در قایق بادی را مورد بررسی قرار میدهیم؛ سپس به نحوه تنظیم پارو و روش پاروزدن آن در آب پرداخته و در نهایت به توضیح نکاتی مهم درباره تکنیکهای پیشرفته پاروزدن در قایق بادی میپردازیم. امیدواریم که با خواندن این مقاله، بتوانید از این ورزش هیجانانگیز بهترین استفاده را ببرید و تجربهی بینظیری در هنگام استفاده از آن داشته باشید.
مرحله اول: آماده سازی قایق بادی
پیش از آموزش پارو زدن قایق بادی باید آن را بدرستی باد کنید و پاروها را در جایگاه مناسب خود قرار دهید. برای اینکار کافیست مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- ابتدا قایق بادی خود را به پمپ باد متصل کنید. معمولاً برای قایقهای بزرگتر، پمپ برقی بهترین گزینه است. سپس قایق را طبق دستورالعمل راهنما باد کنید.
- در این مرحله پاروها را با عبور دادن از طریق گیرههای بالای قایق وصل کنید. بسته به اندازه قایق ممکن است یک یا دو جفت پارو وجود داشته باشد. همچنین قایقهای بزرگتر احتمالاً مجهز به موتور بیرونی نیز هستند.
- یک طرف پارو به قایق وصل میشود و طرفی دیگر از قایق جدا شده و به طور کامل توسط پاروزن کنترل میشود. در حین جایگذاری پاروها، دستههای پارو را به داخل یا بالای کنارههای قایق قرار دهید.
- سپس قایق به سمت آب هدایت کنید. اگر نزدیک آب هستید، آن را از نقطه لنگر به یک اسکله ببندید. بهتر است یک طناب به قایق متصل کرده تا هنگام رفتن به ساحل آن را به راحتی متوقف کنید.
- قبل از سوار شدن، حتما قایق را با لوازم و تجهیزات مورد نیاز مجهز نمایید. یک کیت پیچ، یک پمپ کوچک و یک مخزن برای آبگیری همراه با جعبه کمکهای اولیه در قایق به همراه داشته باشید.
- حال، سوار قایق شوید و روی صندلی مخصوص پارو زدن بنشینید. پیشنهاد میکنیم در صورتی که چند نفر هستید، شخصی که پارو زدن را انجام می دهد، ابتدا سوار شود تا از همان ابتدا کنترل قایق را در دست داشته باشد.
مرحله دوم: روش پارو زدن قایق بادی
در برخی قایقها، برای شخص پاروزن صندلی بلندتری مشخص شده است، در حالی که برخی دیگر آن را در انتهای قایق قرار میدهند. روش صحیح پارو زدن قایقهای بادی بدین صورت است که در ابتدا، دسته پاروها را در دست بگیرید. توجه داشته باشید اگر قابل تنظیم هستند، باید زمانی که نقطه آرامی روی آب پیدا کردید یا قبل از نشستن، آنها را تنظیم کنید. البته در بین توضیحات به شما پیشنهاد میکنیم اگر هدف شما ماهگیری است، مقاله بهترین قایق بادی برای ماهیگیری را مطالعه کنید و تا با خرید یک قایق عالی و یک موتور قایق از شر پارو خلاص شوید.
قسمت بالای دستان شما باید بالای پارو باشد و تیغه آن عمود بر سطح آب باشد. همچنین شست شما میتواند در انتهای دسته قرار بگیرد یا به دور قسمت پایینی آن بپیچد. هر دو پارو را روی سطح آب بلغزانید و سپس زمانی که بازوهایتان کاملا باز شدند آنها را در آب فرو کنید. در این زمان شما به جلو خم خواهید شد؛ درواقع بازوهای شما به سمت جلو میروند تا پاروها را به سمت عقب حرکت دهید.
عضلات شکم خود را درگیر کنید. به عقب خم شوید و پاروها را در حالی که کاملاً در آب فرو رفتهاند، به عقب بکشید، تا زمانی که بازوهایتان با سطح قفسه سینهتان یکدست شوند. بسیار مهم است که در هنگام پارو زدن همچنان صاف نشسته باشید.
اگر در خصوص تعمییر قایق بادی سوالی دارید به مقاله آموزش تعمیر قایق بادی مراجعه کنید.
در هنگام پارو زدن، بر روی سرعت قایق تمرکز کنید. حرکت هل دادن پارو باید تا حد امکان سریع باشد، به طوری که پاروها برای مدت طولانی از آب خارج نشوند. سپس، حرکت کشیدن پارو به سمت خود باید در همان عمقی باشد که راحت هستید. به خاطر داشته باشید بیرون آوردن پاروها از آب به سرعت، مقاومت باد را به حداقل میرساند و ممکن است خطرناک باشد.
برای اینکه به سمت دیگری قایق را هدایت کنید، میتوانید یک پارو را از آب بیرون آورید و حرکت دیگری را ادامه دهید. پارو زدن فقط در سمت چپ، شما را در خلاف جهت عقربههای ساعت میچرخاند و درمقابل پارو زدن در سمت راست، موجب تغییر جهت قایق در جهت عقربههای ساعت میشود.
نکات مهم هنگام پاروزدن در قایق بادی
رعایت تکنیکها و نکات مهم پاروزدن در قایق بادی، برای ایمنی، بهبود عملکرد و کنترل بهتر قایق بادی و همچنین افزایش سرعت و دقت در حرکت پارو بر روی آب بسیار حائز اهمیت است. از نکات مهم در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اطمینان از شرایط آب و هوا: قبل از شروع پاروزدن، حتما از شرایط آب و هوایی منطقه اطمینان حاصل کنید.
- اولویت ایمنی: همیشه ایمن بودن قایق و آب و هوا را اولویت قرار دهید. در صورتی که از شرایط آب و هوا یا ایمنی قایق بادی شک و تردید دارید، باید از حرکت دادن قایق بپرهیزید.
- استفاده از لباسهای ایمن: هنگام پاروزدن، باید از لباسهای ایمنی مناسب استفاده نمایید. این لباسها شامل جوراب مناسب، کتانی یا کفشهای ضدلغزش و کلاه محافظ هستند.
- کنترل قایق بادی: در هنگام پارو زدن قایق بادی باید تمرکزتان بر روی کنترل قایق باشد و به مواردی مانند تعیین جهت و سرعت حرکت، تعیین مسیر و ایمنی در حرکت قایق بادی توجه کنید.
- ارتباط با دیگر قایقها: در صورتی که با قایقهای دیگری نیز در آب هستید، باید از نزدیکی به آنها خودداری کنید.
- اطلاعات دربارهی پارو: پیش از شروع پارو زدن، حتما اطلاعات کافی دربارهی پارو و تکنیکهای پاروزدن داشته باشید. در صورت نیاز نیز میتوانید در کلاسهای آموزشی پاروزدن شرکت کنید.
- توجه به باد: باید به دقت به باد توجه کرده و از تغییرات باد در طول روز و در محل پاروزدن خود مطلع شوید.
- نگهداری تجهیزات: تجهیزات پاروزدن شامل پارو، قایق بادی و تجهیزات ایمنی میشوند که باید برای استفاده طولانی مدت، از آنها بخوبی نگهداری کنید.
- تغییر موقعیت پارو: در صورتی که باد تغییر جهت داده و به اندازه کافی شدید نباشد، میتوانید پارو را به سمت جهت جدید باد ببرید تا به راحتی به حرکت خود ادامه دهید.
سخن پایانی
قایقهای بادی، بدون شک سبکترین و پرکاربرترین قایق در بین تمام قایقهای آبی است. قایقهای بزرگتر اغلب مجهز به یک قایق هستند تا بتوانند در کانالهای کوچکتر آب حرکت کنند. بنابراین بیشتر افرادی که دستان متوسط یا بزرگ و پشت قوی دارند، میتوانند با رعایت تکنیکهای اولیه پاروزنی، با خیال راحت در یک قایق بادی پارو بزنند.
لازم به ذکر است که اگر قایق را به اشتباه پارو بزنید، خسته خواهید شد و حتی خطر آسیب دیدگی نیز وجود خواهد داشت. بنابراین پیش از شروع پاروزدن، حتما آموزش پارو زدن قایق بادی به همراه نکات آن را با دقت مطالعه کنید. برای دریافت راهنماییهای بیشتر نیز میتوانید از طریق شمارههای 02128421288_ ۰۲۶۳۲۲۵۲۰۶۷ با واحد پشتیبانی ایرکوک تماس بگیرید تا اطلاعات لازم خدمت شما ارائه شود.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
امین
ممنون از مطلب مفیدتون
531 روز پیش ارسال پاسخمیخواستم بدونم دوام پاروهای آلومینیومی بیشتر هست یا پلاستیکی؟
پویا افشار
خواهش میکنم. خوشحالیم که مفید بوده.
430 روز پیش ارسال پاسخجنس پارو های آلومینیومی میتونه به مراتب برای شما بهتر باشه البته این موضوع هم تاثیر گذار هستش که در چه نوع آبی قصد دارید تا قایق رانی کنید. پیشنهاد میکنم که برای خرید بهترین قایق بادی ها به دسته بندی اون مراجعه کنید.
https://www.airkook.com/product-category/inflatable-boat
امید زهرایی
قایق رانی در دریاچه سد با هوای افتابی و بدون باد ! ایا خطری دارد! قایقمن از برند اینتکس مدل سی هاک ۲ هست ممنون برای راهنمایی
366 روز پیش ارسال پاسخمحسنی
سلام
363 روز پیش ارسال پاسخخیر هیچ گونه خطری ندارد و اصولا کاربرد قایق برای همین موارد است. جهت حفظ ایمنی استفاده از جلیقه نجات الزامی است. حتی اگر شما یک شناگر حرفه ای باشید.
ترجیحا برای استفاده دو نفر بزرگسال توصیه می شود از قایق های سه نفره استفاده کنید که فضای بیشتری هنگام استفاده داشته باشید و همچنین قایق دارای تعادل بیشتری است.